A jó jeges tea 5 titka!

2021. 07. 27. 18:40:27
A jó jeges tea 5 titka!

Bizonyára tudod, hogy a nagy nyári melegben nem csak a folyadékot kell pótolnod, hanem az izzadással kiürülő ásványi anyagokat is. Ennek igen élvezetes módja a jeges tea fogyasztása, de vigyázz, erre nem minden jeges tea alkalmas!

Minden jeges tea jó tea?

                                              

Nem, egyáltalán nem minden jeges tea tartalmazza azokat az anyagokat, amire az egészséges hidratáláshoz szükséged van. Nagyon könnyű a boltban kivenni egy palackot a hűtőből és már kortyolni is. Pillanatnyi felüdülést hoz, megoldást nem. Olvasd el az összetevőket is, mert többnyire vizet, aromát, színezőanyagot, savanyúságot szabályozó anyagot, stabilizátort, mesterséges édesítőszert és még ki tudja mi mindent iszol. Ebből a listából csak a vízre van szükséged, az összes többi felesleges. A forgalmazó cégek közötti óriási verseny miatt minden évben egyre egészségtelenebbek ezek a termékek és amit soha ne felejts el: attól még hogy az adott ital nem egészséges, még lehet finom. Sőt, azért finom, hogy megszeresd és megvedd, de mi segítünk, hogy legyen erőd nemet mondani.

A megoldás a valódi gyümölcstea.

Ha hajlandó vagy csak 3 percet rászánni naponta a jeges teádra (ez kevesebb, mint amit ennek a cikknek az olvasására fordítasz), akkor ezeket a negatív hatásokat mind könnyedén kivédheted.

Most megosztjuk veled ezt az 5 titkot, amire szükséged van ahhoz, hogy igazi finom jeges teát készíthess gyorsan és egyszerűen.

1, Használj szűrt vizet, mert így a vízben lévő anyagokat, pl. a klórt is ki tudod szűrni.
2, Használj valódi szálas gyümölcsteát, mert ezek nem tartalmaznak igazi teafüvet és így koffeint sem. Ezzel szemben viszont csak valódi gyümölcsökből állnak, hasznos és természetes összetevőkkel.
3, Jeges teát soha ne készíts filteres teából, mert a tasak többnyire gyenge minőségű fekete teát és aromát tartalmaz.  Ezek egész egyszerűen alkalmatlanok jeges tea készítésére.
4, Teád elkészítéséhez ne forró vizet használj, hanem a gyümölcsteát áztasd szobahőmérsékletű vízbe és várj vele 8 órát. Ezt a megoldást a herbateáknál is alkalmazzák és hideg áztatásnak, gyógyszerészi szakszóval macerálásnak hívják. Fő előnye a sokkal kellemesebb íz mellett az, hogy míg a forró víz számtalan hasznos növényi összetevőt lebont, pl. a C vitamint is, addig ez az eljárás sokkal kíméletesebb és megőrzi számodra az összes hasznos anyagot.
5, A frissen kiáztatott teádat természetesen tedd hűtőbe, majd lehűlés után ízesítheted ízlés szerint és már fogyaszthatod is. Van azonban egy trükk, amivel gyorsíthatod a hűtést. Ha kicsit gondolkodsz előre, akkor akár ebből, akár egy másik kancsó már kész teából készíts jégkockákat és azzal hűtsd le a kiáztatott teát. Így a jégkockákkal belekerülő víz nem hígítja fel a jeges teát és nem teszi ízetlenné.

Jeges tea igazi gyümölcsteából                            Jeges tea igazi gyümölcsteából

És +1 tipp

A már lehűtött teádat nem csak mézzel, esetleg cukorral ízesítheted, hanem akár fagyasztott gyümölcsök püréjével vagy turmixolt friss gyümölccsel, csipetnyi gyömbérrel, citrommal, szeletelt dinnyével, sőt akár gyömbérsörrel is. A friss mentalevél pedig a díszítésen túl a jeges teát is hűsítőbbé teszi. Ennyit kell tenned azért, hogy minden pohár jeges teádban egy kosár gyümölcs ereje legyen. Egészségedre.

Jeges tea, gyümölcsteából az igazi                             Jeges tea, gyümölccsel az igazi

Ha sikerült kedvet csinálnunk egy nagy kancsó jeges teához, akkor nézd meg nyári jeges tea akciónkat:
https://www.latinnegyed.hu/ice-tea-nyari-ajanlat-400g
Vagy nézd meg az összes gyümölcsteánkat:
https://www.latinnegyed.hu/tea/gyumolcs-tea

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcstea jeges tea tea