Dalgona kávé, mi ez, miért jó nekem?
A karantén alatt (titokban abban bízom, hogy Te, kedves olvasó, aki ezt majd 5 év múlva olvasod, már nem fogod érteni a karantén szót) a bezárt koreaiak is kísérleteztek. Van egy, a mi mézeskalácsunkhoz hasonló édesség náluk és állítólag ennek elkészítési módja inspirálta a dalgona kávét is. Van azonban néhány fontos szabály, amit be kell tartanod ennek a nagyon finom kávénak az elkészítésénél.
Dalgona kávé, tényleg ilyen egyszerű?
Az összetevőket tekintve tényleg minimális fáradtságra van szükség, de nagyon fontos, hogy ez a recept csak instant kávéval működik. 2 adag kávéhoz vegyél 1 evőkanál instant kávét és ugyanannyi cukrot és vizet. Cukorból a legjobb íz érdekében ajánlott a finomítás mentes natúr nádcukor használata. Mennyisége némileg csökkenthető és helyettesíthető is cukorpótlókkal. Keverd őket csomómentesre egy tálban, majd egy kis kézi, elemes tejhabosítóval vagy botmixerrel keverd addig, amíg egy nagyon kemény, világosbarna habot nem kapsz. Tapasztalatunk szerint a legjobb eszköz a tejhabosító és max. 3 perc alatt elérhető a kemény hab.
Hogyan tálaljuk a Dalgona kávét?
Elvileg tálalható meleg tejjel is, de mi mindenképpen a hideg változatot javasoljuk, sokkal finomabb. Fogj egy öblösebb üvegpoharat, tölts bele jégkockákat és öntsd fel tejjel kétharmadig. Fogd a kávéhabot és kanalazz ízlés szerint a jéghideg tej tetejére bőven habot. Díszítésként jó ötlet bármi, ami kávéval együtt finom. Szórhatsz rá fahéjat, kakaót, adhatsz mellé csokoládét és tehetsz rá tejszínhabot is. Nagyon rugalmasan kezelheted az ízeket, ha már eleve ízesített instant kávéból készíted a habot. Nézd meg Little’s instant kávé kínálatunkat és válassz kedvedre: https://www.latinnegyed.hu/kave/instant-kave
Ha érdekelne más, innovatív koreai termék is, akkor ajánljuk a koreai kozmetikumokat is, mert míg a kávé a lelked barátja, addig a krémek a bőrödé:
https://www.holika.hu/
Tóth János
Latin Negyed Csokoládé