Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü

osztályozás

2023. 08. 15. 09:53:00

A különböző teafajtákkal teli világban a Matcha teának magasan sikerült kitűnnie nemcsak a kiváló ízével, hanem gazdag kulturális jelentőségével is. A Matcha tea élénk, zöld árnyalatával és egyedi elkészítési folyamatával világszerte meghódította a teakedvelők szívét. Ez a nagyra becsült japán tea évszázados múltra tekint vissza, előállítási módszere pedig a precizitást és a kézművességet példázza. Ebben a cikkben elmélyedünk a matcha tea hagyományában és eredetében, feltárjuk az aprólékos gyártási folyamatot, amely megkülönbözteti a teát, megvitatjuk a minőségi osztályozását, és útmutatást adunk, hogyan készítheted el ezt az élénkítő italt otthonodban, nem egyszerűen, de jó minőségben.

2023. 08. 13. 17:24:00

A zöld tea, a hagyomány és modern életünk összefonódása, a természet és az egészség egy csészében. Egy olyan ital, amely több mint csak egy forró folyadék – ez egy utazás az évszázadokon átívelő kultúrák és a modern tudomány között. A zöld tea elkészítése a művészet és tudomány keveréke, amely a friss tealevelek óvatos szedésével kezdődik. Ezek az ifjú levelek, a Camellia sinensis növény fiatal hajtásai, gondos kézzel válogatva, hogy a tea finom ízvilágát maximálisan kinyerhessük.

2023. 06. 28. 15:29:47

A Brit birodalom hagyta ránk azt a mai napig használt ortodox teaminősítési rendszert, ami segít abban, hogy eligazodjunk ebben a számunkra kissé titokzatos, ismeretlen és egzotikus világban. Értették a módját a fekete tea osztályozásának és mindent meg is tettek azért, hogy megtalálják a legkiválóbb minőséget és elhozzák Európába. Ha szeretnéd tudni mit iszol, mire számíthatsz és miért is finom az egyik tea és miért keserűbb a másik, akkor nézd át ezt a rendszert és garantáltan jobban el fogsz igazodni a teák nem egyszerű világában.

Keresés