Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü

Fogyasztói értékelések gyűjtésének, megjelenítésének alapelvei.

Csokicsepp Kft, mint a www.latinnegyed.hu webáruház üzemeltetője, a fogyasztói értékelések gyűjtésének, megjelenítésének alapelvei.

 

Webáruházunk tevékenysége során mind a termékei, mind a szolgáltatásai esetében gyűjt értékeléseket és azokat az alábbi szabályok betartása esetén teszi közzé. Számunkra, munkánk és termékeink megítélése és jobbá tétele szempontjából, fontos hogy tisztában legyünk vásárlóink valós véleményével, mivel segítik a mi munkánkat és elősegítik a többi vásárló megalapozott döntését.

1, Befolyásmentes értékelések

Az értékeléseket a fogyasztóktól mindennemű ellenérték (vásárlási kedvezmény, kupon) felajánlása nélkül gyűjtjük be. Ez természetesen nem zárja ki, hogy fogyasztóink egyéb tevékenységét, adott esetben, kuponokkal ösztönözzük, mint pl. regisztráció vagy bizonyos összegnél magasabb vásárlás.

2, A tényleges vásárlói minőség feltüntetése

Véleményt csak abban az esetben teszünk közzé, amennyiben bármilyen módon hitelt érdemlően bizonyítást nyert, hogy a vélemény valós vásárlási esemény után született meg. A vélemény közzétételére nyitva tartott időszak a valós vásárlás megrendelési idejétől számított 1 naptári év.

3, Nem csak termék értékelés

Az értékelések nem minden esetben vonatkoznak magára a termékekre, előfordulhat, hogy a webáruházunkat értékelik, különösen igaz ez a megkülönböztetés a kizárólag csillagok használatával, szöveges értékelő rész nélkül adott értékelésekre.

 

4      Az értékelések sokszínűsége

 

Nem válogatunk az értékelések között oly módon, hogy kizárólag a pozitív értékeléseket jelenítjük meg, de alapelveink 2. pontjának megfelelően fenntartjuk a jogot, hogy nem igazolható vásárláshoz kapcsolatos véleményt akkor sem jelenítjük meg, ha az ránk nézve kedvező.

 

5, Az értékelések kereshetősége

Lehetővé tesszük a fogyasztók számára, hogy az értékelések között különböző paraméterek (időrendi sorend, legjobb/legrosszabb értékelések) alapján keressen. Erre partnereink által biztosított programok (Trustindex, Facebook, Google Maps) funkció biztosítanak lehetőséget.

6, Valótlan értékelések tilalma

Szigorúan tilos a termékeink népszerűsítése érdekében valótlan fogyasztói értékelések vagy ajánlások beadása a rendszerünkbe és ezzel harmadik személyeket sem lehet megbízni.

7, Mikor törlünk értékeléseket?

Töröljük azokat a fogyasztói értékeléseket, amelyek az alábbi tilalmak bármelyikébe ütköznek:

 

·       Tilos terméket/szolgáltatást reklámozni!

·       Tilos harmadik fél szellemi tulajdonára vonatkozó információkat (például márkanevet, kereskedelmi nevet) megjeleníteni az értékelésben!

·       Tilos fajgyűlölő, idegengyűlölő, obszcén, bántó, agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő hátrányosan megkülönböztető szavakat és személyiségi jogokat sértő szöveget használni az értékelésben!

·       Tilos személyes adatokat (nevet, email címet, telefonszámot) megjeleníteni a fogyasztói értékelésben! Az értékelő  saját neve értelemszerűen nem tartozik ezen korlátozás hatálya alá.

·        

8, Az értékelést író fogyasztók figyelmébe

Az értékeléseket író fogyasztók figyelmét az alábbi ajánlások megfontolására kérjük:

 

·       Az értékelés valós információkat tartalmazzon és korrekt módon segítse a többi fogyasztót a vásárlási döntésének meghozásakor.

·       Az értékelés írja le az értékelt termék előnyeit/hibáit is. (technikai minőség, esztétikai megjelenés, stb.),

·       tartalmazhatja a Felhasználó saját használatbeli tapasztalatait illetve a termékre vonatkozó fejlesztési javaslatait/ötleteit.

·       A vélemény kizárólag a termékre vonatkozhat, és nem az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra (házhozszállítás, a termék elérhetősége, stb.) vagy az eladókra.

 

 

 

9, Webáruházunk a fogyasztói értékeléseket az alábbi mód(ok)on gyűjti:

·       Tényleges vásárlóktól e-mailes megkeresésünk alapján

A vásárlást követő 15 napon belül webáruházunk e-mailben megkeresheti az árut ténylegesen megvásárló fogyasztókat és felajánlja neki az adott áru értékelésének a lehetőségét.

Az értékelés beküldése önkéntes, a fogyasztó semmilyen anyagi vagy más előnyt nem szerez az értékelés beküldésével.

·       Google vélemények

 

·       Facebook értékelések

 

·       Trustindex

10, Értékelés közzététele

·       Termékértékelés esetén a vásárló értékelését közvetlenül a webáruház rendszerében végzi, véleményét más személyek kizárólag a webáruház termékoldalain olvashatják. A vélemény mellett, annak valódiságát igazolandó a nevet közzétesszük, de ezen kívül semmilyen más személyes adat, e-mail cím nem jelenik meg.

·       Facebook értékelés esetén  a vélemény elsődlegesen a Facebook rendszerében jelenik meg, a véleményező beazonosíthatósága, webáruházunktól függetlenül, a Facebook profil alapján történhet meg. Erre webáruházunknak ráhatása nincs, ebben a folyamatban módosításokat technikailag nem tud végezni. Webáruházunk a Facebookon közzétett véleményt a Trustindex program segítségével jeleníti meg a www.latinnegyed.hu weboldal főoldalán és aloldalain.

·       A Google rendszerében végzett értékelés esetén  a vélemény elsődlegesen a Google rendszerében jelenik meg, a véleményező beazonosíthatósága, webáruházunktól függetlenül, a Google profil alapján történhet meg. Erre webáruházunknak ráhatása nincs, ebben a folyamatban módosításokat technikailag nem tud végezni. Webáruházunk a Google-on közzétett véleményt a Trustindex program segítségével jeleníti meg a www.latinnegyed.hu weboldal főoldalán és aloldalain.

11, Értékelés visszavonása

 

A vásárlónak bármikor jogában áll értékelését visszavonni vagy megváltoztatni.

·       Termék értékelés esetén véleményének visszavonását, törlését az info@latinnegyed,hu címre írt e-mailben kérheti. A webáruház a véleményt, minden további követelmény nélkül 3 munkanapon belül törli rendszeréből. A véleményt módosítani új termékértékelés leadásával lehet.

·       Facebook és Google értékelés esetén azoknak a www.latinnegyed.hu weboldalon történő közzétételét a vásárló az info@latinnegyed.hu e-mail címen kezdeményezheti és a webáruház minden további követelmény nélkül 3 munkanapon belül törli rendszeréből. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eredeti vélemény törlődik a Facebook vagy a Google rendszeréből. Azokat módosítani vagy törölni csak a véleményezőnek van joga és lehetősége.

 

Webáruházunk ezeken a platformokon túlmenően más felületeken értékeléseket nem gyűjt. Bármilyen más weboldalon kéretlenül fent lévő ajánlatok, vélemény gyűjtő aloldalak tőlünk függetlenül, akár tudtunkon kívül, működnek és azok működéséért, az ott megadott személyes adatok használatáért cégünk felelőséggel nem tartozik. Egyértelműen azt javasoljuk, hogy véleményét, személyes adatait csak az ön által jól ismert, megbízhatónak ítélt oldalaknak adja meg.

Amennyiben alapelveinkkel kapcsolatban észrevétele van, akkor cégünket az info@latinnegyed.hu címen vagy a https://www.latinnegyed.hu/index.php?route=information/contact oldalon feltüntetett egyéb elérhetőségeken érheti el. Köszönjük, hogy a véleményezés eszközét felelősségteljesen használja.

2022.05.28.

Keresés