Fekete tea
Fekete tea, az ősi fermentálás művészete
A fekete tea a tea fogyasztásának legősibb módja. A klasszikus fermentálás adja a tealevelek jellegzetes fekete színét. Sokan ezt a fajta teát tartják a leghatékonyabbnak, ha tartós és gyors koffeinbevitelre van szükségük. A nagy klasszikusok, mint az Earl Grey, az Assam, a Darjeeling valóban elsősorban fekete tea változatban hódították meg a világot. Kóstolj meg te is néhányat az egyik legősibb italból.
A klasszikusan fermentált, érlelt fekete teák képezik a teák krémjét. Az igazán híres teafajták jelentős része a fekete teák közül kerül ki, gondoljunk csak a Grúz teára, a Earl Greyre, az Assamra, a Ceylon teákra vagy akár a Lapsang Souchong enyhén füstös ízére. A fekete teák gyorsan és tartósan élénkítenek, növelik az éberséget és a teljesítményt. Ízük változatosabbá tételére számos ízesített variációban is rendelhetőek. Nagyon hálásak ezek a teafajták abból a szempontból is, hogy rettentően könnyű őket ízesíteni, sok más gyümölccsel, virággal, fűszerrel tudnak harmonikus kapcsolatot kialakítani.
Narancsos Süti fekete tea Earl Grey fekete tea English Breakfast fekete tea Orosz Szamovár fekete tea Rózsakert fekete tea Lapsang Souchong fekete tea India Assam Baghmari fekete tea Darjeeling fekete tea Ceylon Nuwara Eliya fekete tea Krém Karamell fekete tea Thai Chai fekete tea Grúz fekete tea Csokoládés-Kókuszos fekete tea China Rose fekete tea Darjeeling "Happy Valley" fekete tea Earl Grey fekete tea Krémkaramell fekete tea Kender Chai fekete tea Gránátalma és Ras El Hanout fekete tea Édes Füge fekete tea Déltengeri varázslat fekete tea China Yunnan Pu-Erh fekete tea