Hawaii Kona Extra Fancy 100G

Kívánságlistára teszem

Hawai Kona Extra Fancy, a vulkánok ajándéka


Hawaii amellett, hogy az USA 50. tagállama, az egyik legjobb termőterületű ország a világon. Szinte minden prémium minőségű, amit ott terem, közötte a kávé is. A Hawaii Kona Extra Fancy a legdrágább és legkülönlegesebb kávé a szigeten. A Cornwell farm, ahonnan kávénk származik, 1500 méter magasságban található és teljesen vegyszermentes termelést folytatnak. A farm 1930 óta termel kávét és a magas ár miatt különösen odafigyelnek arra, hogy csak a legtökéletesebb szemeket szedjék le, természetesen kézzel. A napon történő szárítás után egy közepes pörkölést kap a kávébab. Ennek következtében ízében hosszan érezhetőek a gyümölcsös, bogyós ízek, de a végén már csokoládés ízjegyek is megjelennek. Elkészítéséhez talán a French Press a legjobb választás, de kísérletezz bátran. 
Erőssége: 1 naponta többször is fogyasztható. 
További információ:  Ez a kávénk a minőségének megőrzése miatt csak szemesen rendelhető! A szállításnál a kávét ingyenes díszdobozban fogod kapni, ehhez nem szükséges itt dobozt választanod, de örülnénk ha a megjegyzés rovatba a rendelési folyamat végén majd beírnád hogy piros vagy kék dobozban kéred. Ha nem választasz, akkor pirosban küldjük. Általában rendelkezünk belőle készlettel, de az is előfordulhat hogy 1-2 hetet várni kell rá.

Raktárállapot: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: i
260
Cikkszám: 47300143S
Egységár: 129.990,00 Ft/KG
Értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. szeptember 24.
i Kiszerelés:
12.999 Ft (10.235 Ft + ÁFA)
Mi a szemes rendelést javasoljuk, de rendelheted őrölve is.
Állapot:
Mennyiség:DB
Hawaii Kona Extra Fancy 100G
12.999 Ft (10.235 Ft + ÁFA)
Mennyiség:DB

Leírás és Paraméterek

Összetevők: 100% arabica Hawaii kávé a Cornwell farmról. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hawaii Kona - a vulkánokon termő kávé

Hawaii Kona kávé: a Paradicsom íze minden csészében

A Hawaii Kona kávét világszerte ünneplik kivételes minőségéért és egyedülálló ízprofiljáért. Kizárólag a hawaii Mauna Loa lejtőin termesztett kávé a kávé világának igazi gyöngyszeme, amelyet sima, gazdag íze és aromás összetettsége miatt becsülnek.

Termőterület és termesztési feltételek

A Hawaii Kona kávét a Kona Coffee Beltben termesztik, amely a Hawaii Big Islandon található Mauna Loa nyugati lejtőin található régió. Ez a terület ideális feltételeket biztosít a kávé termesztéséhez, amelyet a következők jellemeznek:

Magasság: 250 és 800 méter között a tengerszint felett.

Éghajlat: Meleg, napos reggelek, amelyeket felhős vagy esős délutánok és enyhe éjszakák követnek.

Talaj: Gazdag, vulkanikus talaj, kiváló vízelvezetéssel.

Ezek az egyedülálló termesztési feltételek hozzájárulnak a Kona kávé különleges ízéhez és kiváló minőségéhez.

Betakarítás

A Hawaii Kona kávé betakarítási folyamata aprólékos és munkaigényes. A kávébabokat kézzel szedik, hogy csak a legérettebb cseresznyéket válasszák ki. Ez a szelektív szüreti folyamat garantálja, hogy a legjobb minőségű kávébabok kerülnek feldolgozásra. A szedés után a babokat pépesítik, erjesztik és mossák. Ezután napon szárítják, majd gondosan kiválogatják, hogy eltávolítsák a hibás babokat. Ez a részletes folyamat biztosítja, hogy csak a legjobb babok kerüljenek a csészébe.

Különleges minőség

A Hawaii Kona kávé számos kulcsfontosságú tulajdonságáról híres:

Sima és gazdag íz: A Kona kávé ismert sima, gazdag ízéről, kiegyensúlyozott savasságával és egy csipetnyi dióssággal. Íze testes, csokoládés és gyümölcsös jegyekkel.

Aromás komplexitás: A Kona kávé aromája összetett és hívogató, karamellás és virágos jegyekkel.

Alacsony savasság: A kávé savtartalma alacsony, így gyomorkímélő, és a nap bármely szakában kellemesen fogyasztható.

Ritkaság

A Hawaii Kona kávé ritkasága a korlátozott termőterületéből és a termesztés során alkalmazott aprólékos gondosságból ered. Csak a Kona körzetben termesztett kávé viselheti a "Kona kávé" megjelölést. A Kona kávéövezet kis mérete és a munkaigényes termesztési és betakarítási módszerek hozzájárulnak a kávé exkluzivitásához és magasabb árához.

Elkészítési módszerek

A Hawaii Kona kávé egyedülálló tulajdonságainak teljes körű kiaknázásához elengedhetetlen a megfelelő elkészítése. Íme néhány ajánlott módszer:

French Press: Ez a módszer lehetővé teszi a kávé teljes ízprofiljának kibontakozását, ami gazdag, aromás csészét eredményez.

Pour Over: Az olyan pour-over módszerrel, mint a V60 vagy a Chemex, fokozhatja a kávé árnyalt ízét, és tiszta, sima végeredményt biztosít.

Drip Brew: Egy csepegtető kávéfőzővel is kiváló csésze készíthető, különösen, ha frissen őrölt Kona kávébabot használ.

A Hawaii Kona Coffee egyedülálló és luxus kávéélményt kínál, amely kiemelkedik a különleges kávék világából. Tökéletes termesztési körülményei, aprólékos betakarítása és kivételes ízprofilja a kávérajongók kedvencévé teszi. Kényeztesse magát a Hawaii Kona kávé kiváló ízével, és vigyen egy csipetnyi paradicsomot a mindennapi kávézási rituáléjába.

Hawaii Kona kávé

Prémium kávé

Gourmet kávé

Finom kávé

Alacsony savtartalmú kávé

Vulkanikus talajból származó kávé

Kézzel szedett kávé

Speciális kávé

Luxus kávé

A világ legjobb kávéja

Kapcsolódó termékek