Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

A koffeinmentes kávé előállítása és jellegzetességei

A kávézás régi hagyomány hazánkban is. Van, aki el sem tudja kezdeni a napot, amíg meg nem itta a reggeli koffein adagját.

Sokan azonban csak a kávé ízéért fogyasztják ezt az italt, vagy a társaság miatt. A koffeinnek vannak pozitív és negatív hatásai is a szervezetre. Az egészséges ember számára nem jelent veszélyt, azonban aki magas vérnyomással, vagy egyéb szív és érrendszeri problémákkal küzd, azok számára tilos nagymennyiségű koffeines italt fogyasztani.

Számukra a koffeinmentes kávé jelenthet megoldás. Áruházunk termékei között ilyen készítmények is találhatók, így azok is élvezhetik a kávé utánozhatatlan ízét, akik számára a koffein ártalmas lenne. Bár tény, hogy a koffeinmentes kávé is tartalmaz valamennyit ebből a vegyületből, de olyan kicsi a koncentrációja, hogy az nem jelent problémát.

A koffeinmentes kávé ízre és illatra nem tér el a hagyományos kávéktól, bár az ínyencek és a kifinomult ízleléssel rendelkezők felfedezhetnek apróbb eltéréseket. A koffeinmentes kávé előállítására három eljárást is kidolgoztak a szakemberek. Az oldószeres koffein kivonás a legegyszerűbb, ezért általában ezt szokták alkalmazni. Csak a prémium minőségű kávék esetén használják a széndioxidos, illetve az aktívszenes eljárást.

Ez utóbbi elég drága, bár az összes közül ez a legtisztább, legkörnyezetkímélőbb eljárás. Így a kávészemekből eltávolítható a koffeinmennyiség 90-95 százaléka. A koffeinmentes kávé áruházunkban több formában is megtalálható. A szemes és őrölt kávék mellett az instant készítmények is kínálatunk részét képezik.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír