Leírás és Paraméterek
Vélemények
Ceylon Tiger River - Testes és malátás fekete tea Srí Lanka Kandy régiójából
A Ceylon Tiger River fekete tea Srí Lanka alacsonyan fekvő vidékeiről származik, pontosabban a lenyűgöző szépségű Kandy régióból. Ezt a teát „low elevation” vagy „low-grown” teának is nevezik, utalva arra, hogy az ültetvények 2000 láb (kb. 600 méter) alatti tengerszint feletti magasságon helyezkednek el. Az alacsony fekvésű területek jellegzetessége, hogy melegebb az éghajlat és magasabb a páratartalom, ezáltal a levelek nagyobbak, és intenzívebb ízjegyeket hordoznak, mint magashegyi társaik.
Ez a jellegzetes környezet adja a Tiger River tea különlegesen testes, robusztus, gazdag és malátás ízvilágát. Aromája földes-fás jegyekkel egészül ki, amely egyedi, karakteres tónust kölcsönöz a főzetnek. A tea öntete mély borostyán színű, illata erőteljes, enyhén karamellás jegyekkel gazdagított. A fekete tea magas csersavtartalma egy finoman fanyar, mégis kellemes ízélményt nyújt, ami tökéletesen alkalmas reggeli fogyasztásra vagy délutáni élénkítésre.
A Ceylon Tiger River teát Orange Pekoe osztályba sorolják, amely garantálja a levelek magas minőségét és gondos válogatását. A tea készítéséhez ajánlott 95-100°C-os víz használata, 3-5 perces áztatási idővel, amely során tökéletesen kibontakozik a levelek íze és aromája. Ideális választás tejjel vagy citrommal is, és az igazi ceyloni fekete tea rajongóinak mindenképpen érdemes kipróbálni.
Srí Lanka, korábban Ceylon néven ismert szigetország, évtizedek óta híres kiváló minőségű fekete teáiról. A Ceylon Tiger River ennek a gazdag teahagyománynak a méltó képviselője, amely minden csészében átadja a régió jellegzetes klímájának és talajának esszenciáját. Élvezze ezt az ínycsiklandó teát, és fedezze fel, miért vált világhírűvé a ceyloni fekete tea.
Ceylon Tiger River, ceyloni tea, fekete tea, low-grown tea, Srí Lanka tea, Kandy régió, testes tea, malátás íz, karamellás aroma, fekete tea magas csersavtartalom, tea Orange Pekoe, tea tejjel, tea citrommal, reggeli tea