Leírás és Paraméterek
- A Blue Mountain egy kivételesen ritka és magas minőségű kávéfajta, melynek színvonalát a szigorúan védett név biztosítja. Ezt az egyedi kávét a jamaikai Blue Mountain ültetvény hatezer hektáros területén termesztik, majd hagyományos fahordókban, kizárólag hitelesítés után exportálják. A termés jó része Japánba kerül, ahol akkora a kultusza, hogy 10 amerikai dollárt is hajlandóak fizetni egyetlen csésze kávéért. Telt, kissé édes aromája lágy savassággal és intenzív, tiszta mogyorós ízzel párosul. Különlegességéhez alacsony koffeintartalma (csupán 0,7%) is hozzájárul. Összehasonlíthatatlan ízélmény. Erőssége: 1 Naponta többször is fogyasztható.
- Hawaii amellett, hogy az USA 50. tagállama, az egyik legjobb termőterületű ország a világon. Szinte minden prémium minőségű, amit ott terem, közötte a kávé is. A Hawaii Kona Extra Fancy a legdrágább és legkülönlegesebb kávé a szigeten. A Cornwell farm, ahonnan kávénk származik, 1500 méter magasságban található és teljesen vegyszermentes termelést folytatnak. A farm 1930 óta termel kávét és a magas ár miatt különösen odafigyelnek arra, hogy csak a legtökéletesebb szemeket szedjék le, természetesen kézzel. A napon történő szárítás után egy közepes pörkölést kap a kávébab. Ennek következtében ízében hosszan érezhetőek a gyümölcsös, bogyós ízek, de a végén már csokoládés ízjegyek is megjelennek. Elkészítéséhez talán a French Press a legjobb választás, de kísérletezz bátran.
Erőssége: 1 naponta többször is fogyasztható.
- Talán a világ leghíresebb kávéja az Indonéziából, Jáva szigetéről származó, cibet macska által válogatott kávébab, a Kopi Luwak. A cibet macska csalhatatlan ízléssel kiválasztja a legízletesebb, legzamatosabb kávészemeket. Miután megeszi, a gyomrában találhat enzimek lebontják a kávészemet burkoló gyümölcshúst, a kávébabot viszont nem tudja megemészteni, ezért az távozik belőle. Egy alapos fertőtlenítés, tisztítás után ezek a szemek egy finom, közepes pörkölést kapnak. Ízében semmivel sem összehasonlítható, fűszeres, étcsokoládés és sokkal kevésbé keserű mint egyéb kávéfajták. Egyszer minden kávészeretőnek meg kell kóstolnia. Igazi bakancslistás kávé. Erőssége: 3 Naponta többször is fogyasztható.