Kínai Oolong tea jázminnal 100G
1.799 Ft (1.417 Ft + ÁFA)
Mennyiség:DB

Kínai Oolong tea jázminnal 100G

Kívánságlistára teszem

Az Oolong tea nem sorolható sem a zöld, sem a fekete teákhoz. Elsősorban Kína délkeleti részén termesztik, és félig fermentálva árulják. Kellemes íze mellett legnagyobb erénye, hogy komoly szerepet játszik a zsírégetésben, így ha szeretnéd vonalaidat némileg karcsúbbra igazítani, válaszd az Oolong teát! Ez a kimérve kapható finom, félig fermentált tea nálunk jázminszirmokkal illatosítva is megvásárolható. Szokj rá az egészségre és karcsúságra, igyál Oolong teát mindennap! Ajánlott elkészítési mód: egy liter teához 4-5 púpozott teáskanál teafű 75-80°C-os vízzel leöntve, 1-3 percig áztatva.

Raktárállapot: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: i
36
Cikkszám: 37300061G
Egységár: 17.990,00 Ft/KG
Értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2025. május 07.
i Kiszerelés:
1.799 Ft (1.417 Ft + ÁFA)
Mennyiség:DB

Leírás és Paraméterek

Összetevők: Félig fermentált tea, jázmin szirmok.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Mi az az Oolong tea?

Az Oolong teák előállítása és kulináris jelentősége


Az Oolong tea, egy hagyományos kínai tea, oxidáció és ízprofil szempontjából a zöld és a fekete tea között helyezkedik el. Az oolong tea előállítása egy aprólékos folyamat, amely részleges fermentációval jár, ami jelentősen hozzájárul egyedi jellemzőihez. Ez a teafajta híres összetett ízéről és aromás tulajdonságairól, ami a teaimádók és a kulináris élvezetek kedvenceivé teszi.

Oolong teák előállítása
Az oolong tea útja az érett tealevelek gondos leszedésével kezdődik. Ezeket a leveleket ezután a nap alatt szárítják, hogy csökkentsék a nedvességtartalmat, ami döntő lépés a későbbi fermentációs folyamatra való felkészülésben. Az elszáradt leveleket bambuszkosárban óvatosan megrázzák, hogy a széleket meghorzsolják, és így meginduljon az oxidáció. Ez a részleges fermentációs folyamat, amely 15% és 85% közötti oxidációval jár, adja az oolong tea jellegzetes ízvilágát, amely erőteljesebb, mint a zöld tea, de könnyedebb, mint a fekete tea.

Az oxidációs folyamatot szorosan figyelemmel kísérik és ellenőrzik. A kívánt oxidációs szint elérése után a leveleket serpenyőben sütik vagy pörkölik a további erjedés leállítása érdekében. Ez a lépés döntő fontosságú az oxidáció során kialakult ízek és aromák megőrzésében. A leveleket ezután jellegzetes formájukra tekerik, csavarják vagy göndörítik, ami fokozza vizuális vonzerejüket és sörfőzési tulajdonságaikat. Végül a leveleket megszárítják, hogy nedvességtől mentesek legyenek, és készen álljanak a csomagolásra és fogyasztásra.

Az Oolong teák kulináris jelentősége és ízei
Az Oolong teát sokoldalúságáért ünneplik a kulináris világban. Összetett ízprofilja, amely magában foglalhat virágos, gyümölcsös és pirítós jegyeket, kiváló alapanyaggá teszi mind az édes, mind a sós ételekhez. A séfek gyakran használják az oolong teát, hogy egyedi ízével gazdagítsák az ételeket, feljavítva a leveseket, mártásokat, desszerteket és még a koktélokat is. A tea természetes édessége és enyhe keserűsége kiegyensúlyozott kontrasztot alkot, így sokoldalú összetevője a különböző recepteknek.

Az oolong tea egyik legkedveltebb ízesítője a jázmin. A jázminos oolong tea egyesíti a jázminvirágok illatos virágos jegyeit az oolong gazdag, rétegzett ízével. Ezt a kombinációt úgy érik el, hogy a friss jázminvirágokat a szárítási folyamat során az oolong tealevelek közé rétegezik. A tealevelek magukba szívják a jázmin illatát, így egy gyönyörűen aromás és ízletes teát kapunk, amely egyszerre nyugtató és élénkítő hatású.

Egészségügyi előnyök és fogyasztás
A kulináris felhasználás mellett az oolong teát számos egészségügyi előnye miatt is nagyra értékelik. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek az oxidatív stressz leküzdésében és támogatják az általános egészséget. Az oolong tea segítheti az emésztést, fokozhatja az anyagcserét és javíthatja a szellemi éberséget. Az oolong teában található polifenolok jelenlétét összefüggésbe hozták a testsúlyszabályozással és a szív- és érrendszeri egészséggel, így az egészségtudatos egyének körében népszerű választás.

Az oolong tea egyedi gyártási folyamata, részleges fermentációja és kulináris sokoldalúsága miatt kiemelkedő választás a teák között. Gazdag és változatos ízprofilja, különösen jázminnal kiegészítve, kellemes érzéki élményt nyújt, amely a tea szerelmeseinek és a kulináris szakértők számára egyaránt vonzó. Akár önmagában, akár ínyenc ételek összetevőjeként fogyasztják, az oolong tea az íz és az egészségre gyakorolt előnyök harmonikus egyensúlyát biztosítja.

oolong tea előállítása, oolong tea fermentáció, oolong tea kulináris jelentősége, jázminos oolong tea, oolong tea egészségügyi előnyei, részleges fermentációs tea, oolong tea ízprofil, oolong tea receptekben, antioxidánsokban gazdag oolong tea, hagyományos kínai tea, virágos jázmin tea.

Termék címkék:
jázmin oolong tea